onsdag 6. mai 2009

Propaganda betegner i moderne språkforståelse en ensidig fremstilling av informasjon for at mennesker skal ta stilling til en sak på en bestemt måte; ikke egentlig forskjellig fra reklame i sin metode, men som regel knyttet til politiske og/eller religiøse spørsmål i motsetning til reklame. Propaganda er også betegnelsen på én av fire modeller for utøvelse av informasjon og samfunnskontakt/PR.
I denne filmen vi så på skolen onsdag, så vi helt klart bruken av propoganda pågrunn av film viklene de hadde filmet hitler fra, dem har også greid og vise at han fremstår som en hyggelig person, med mye makt, glade soldater som trener og arbeider på en treningsleir. Det nazistene sier er bare positivt, med tanke på landet og innbyggeren, det virker akkurat som dem skal skape det perfekte landet. Så derfor kan jeg godt forstå at det tyske folk har latt seg rive med av en så retorisk person som hitler var.
Den tysken hæren virker glade og virker fornøyde med sånn som de har det. De virker veldig lydige og ser ut som dem ser på hitler som en gud.

Ingen kommentarer: