onsdag 4. mars 2009

Velkommen til siste nytt.
Skal muslimer i dag få egne skoler? Dette utspillet kommer fra generalsekretæren i human etisk forbund, som mener at muslimer skal få rett på private skoler like mye som kristene får. Ved utgangspunkt i en undersøkelese som vg nett har gjort, sier hele 87% av befolkningen nei og 9% prosent sier ja, mens resten stiller seg utenforstående. Videre mener generalsekretæren Kristin Mile at det ikker er mulig å være for religionsfrihet hvis man er imot Islam. Hun kritiserer også staten Norge for å være tuftet på religiøse prinsipper.

mandag 2. mars 2009

Jeg har valgt å sammeligne P1 programet "det fikser p1" og p3 programet "Banden". Tilsammen har p1 et stort publikum på hele 2 millioner lyttere. Radio kanalen inneholder stort sett, nyheter, distriktsendinger, sport, service, underholdning og voksen pop-musikk.
"Det fikser p1" er et programet hvor et eldre dame med navn Margrethe holt er programleder. Dette programet tar for seg problemer som lytterene eller som hun tar opp selv og hun ordner opp i dette. Her er noen eksempler Margrethe kan ta opp savner du tre tvillingpar til julerevyen, ei barnevogn fra 1687 eller et hespetre lik din oldemor hadde så ordner p1 opp. Musikk i dette programet er noe gammelt og rolig vil mange si. Språket og stemmen programlederen bruker er koselig og vennelig, noe som gir lytterene en trivelig opplevelse foran radioen. Dette radioprogramet henvender seg mest til den eldre garde også persjonister.
P3 programet "banden" blir ledet av programlederen Ken Wasenius-nielsen. I dette programet snakker de om alt fra himmel til jord, og tar opp alt som er viktig og uviktig i samfunnet og som ungdom, sjenerelt snakker om. Musikk i dette programet er mer eller mindre nymoderne og populær, noe som appellere til ungdom. Språket i dette programet er noe moderne, men tanke på at de bruker mer ord som ungdommen forstår seg på, det kan også ha med å gjøre at det er en ung programleder for dette programet. De Bruker mest effektlyd i begge disse programmene noe som er enkelt og greit.