onsdag 26. november 2008

1) to eksempler på medieuttrykk om 11.september
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/krigen-mot-terror/artikkel.php?artid=530430:
dette er en artikkel med en sammensatt tekst som handler om 11 sempteber. Innholdet i artikkelen handler i store trekk om al-quaida som sto bak angrepet også marker denne dagen med å sende ut en video hvor en av de øverste medlemmene oppfordrer til væpnet kamp.
http://www.youtube.com/watch?v=smKK8Tzhpso:
dette er en film av selve angrepet mot de to tvillingtårene. Lengde på film er et halvt minutt. I filmen ser man at de to kaprete flyene forsvinner inn i de to tviling tårnene. denne filmen er filmet av en amatør.
Den ene er en sammensatt tekst og den andre linken er en video, det vill jeg si er det største forskjellen på disse to teksten tror jeg.

onsdag 12. november 2008

http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=522394

Dette er en bra kjennetegn på en feature artikkel fordi den har et spesielt særpreg. Artikkelen kan sammenlignes med en historie som gir rapport fra et spennende sted eller et møte med en interessant person.


http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/11/11/553529.html
Denne siden har man mulighet til å kommentere dine egne meninger med reporterenes meningener og evntuelt også diskutere med andre som kommenterer.



http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=522351

Denne artikkelen er en typisk nyhetsartikkel fordi den har bare informasjon å formidle. Den forteller oss om en hendelse eller gjør greie for en sak. Saklig tekst med nyhetsstoffet som det viktige.